زهر-زنبور-عسل
زهر-زنبور-عسل

زهر زنبور عسل همیشه با رعب و وحشت همراه است و جای تعجب هم ندارد چون تجربه اکثر افراد از زهر زنبور عسل، تنها نیش خوردن از زنبور عسل است.

با سایت ارگانیک فردوس همراه باشید تا زهر زنبور را بهتر بشناسید. زنبور عسل در سن ۱۹ تا ۱۶  روزگی حداکثر تولید زهر را دارد. که معمولا جهت دفاع و حمله و نیش زدن به دشمن استفاده می شود.

یک  گرم زهر خشک از  نیش ۱۰۰۰۰ زنبور کارگر بدست می آید که البته مقدار آن برحسب هر فصل تغییر می کند.  یعنی در بهار و تابستان شاید افزایش تولید زهر و در پاییز و زمستان شاهد کاهش تولید زهر هستیم.

زهر - زنبور - عسل - دفاع -دربرابر - دشمن

خصوصیات فیزیکی ترکیبات زهر زنبور عسل:

زهر زنبور عسل مایعی بی رنگ یا خاکستری است که بوی شدیدی مثل بوی موز دارد. و طعم آن هم بسیار تلخ است. به آسانی در آب و اسید قابل حل است ولی در الکل و سولفات به هیچ وجه حل نمی شود.

زهر زنبور عسل سریع خشک می شود که رنگ آن هم زرد متمایل به قهوه ای می باشد.

همچنین در برابر حرارت بسیار مقاوم است و خواص آن کمتر تغییر می کند. جالب است بدانید که این ماده در برابر سرما هم مقاوم است و اگر منجمد شود و به دور از رطوبت باشد، خواص آن ممکن است تا چندین سال هم حفظ شود.

۸۸٪ زهر زنبور عسل را  آب تشکیل می دهد. زهر خشک حاوی مقدار بسیار زیادی از پروتئین است.  و دارای اسید های آمینه ی فراوانی نیز می باشد.

از مهمترین ترکیبات موجود در آن ملیتین است. درد ناشی از نیش زنبور عسل بیشتر به دلیل وجود این ماده است. ملیتین یک باز قوی است و حدودا 26 اسید آمینه را در خود جای داده است.

ملیتین به عنوان یکی پلی پپتید شناخته می شود. یک درصد از وزن زهر خشک زنبور اختصاص به هیستامین دارد و وجود هیستامین در زهر است که موجب حساسیت و خارش های بعد از نیش می شود.

مقدار هیستامین در چهلمین روز از زندگی زنبور به بیشترین حد خود می رسد .

شرایط نگهداری زهر زنبور عسل:

زهر تازه ترشح شده ی زنبور عسل بی رنگ و شفاف است و پس از خشک شدن تبدیل به پودر زرد مایل به قهوه ای می شود. بهترین نوع زهر برای نگه داری شکل بلوری و جامد آن است چون با ثبات تر است پ احتمال تقلب و ناخالصی در آن به مراتب پایین تر می باشد.

برای نگهداری زهر به صورت با کیفیت، هم باید آن را در ظرف شیشه ای و تیره و کاملا در بسته نگه داری کرد.

به خاطر داشته باشید که زهر دارای مواد سمی خطرناکی است زیرا باید قبل از هر نوع استفاده ابتدا استریل و استاندارد شود.

روش رایج استاندارد کردن زهر روش سیگما می باشد و به این صورت است که زهر پس از حل شدن در حلال مناسب از یکی از صافی های غشایی عبور داده می شود و  بعد از آن خالص و استریل است.

کاربرد زهر زنبور عسل:

ایرانیان اولین اقوامی بودند که از زهر زنبور عسل در درمان بیماری های مختلف استفاده می کردند. امروزه هم فراورده های دارویی زیادی من باب خود ایمی از زهر تهیه و روانه ی بازار شده است.

تاثیر زهر زنبور عسل در بیماری هایی مثل نقرس و رماتیسم امری اثبات شده و کاربردی می باشد. هم چنین خواص ضد سرطانی عجیبی در زهر زنبور وجود دارد و تحقیقات نشان می دهد که اکثر زنبورداران به سرطان مبتلا نمی شوند و علت آن تنها نیش خوردن مکرر از زنبور عسل است.

البته باید بدانید که بدن زنبور داران در برابر سم موجود در زهر مصون است زیرا با تکرر  بدن به آن عادت کرده و آنتی بادی تولید کرده است.

سم زنبور عسل منجر به واکنش های آلرژیک در بدن مثل التهابات پوستی و تنفسی می شود. که تمام این واکنش ها به علت وجود آلرژن های پروتئینی فراوان در زهر است که همگی دارای فعالیت آنزیمی هستند.

زهر- زنبور- عسل - التهاب- پوست-

خواص زهر زنبور عسل بر ای سلامتی:

  • زهر زنبور عسل تاثیر شگرفی روی دستگاه های خون ساز و تولید هموگلوبین گلبول های قرمز و سفید دارد.
  • زهر زنبور عسل با تحریک عضله قلب سبب کاهش فشار خون نیز می شود.
  • بهبود عملکرد خواب
  • افزایش اشتها
  • افزایش متابولیسم بدن
  • درمان ورم های مفصلی و روماتیسمی
  • درمان درد ستون فقرات
  • کمک به درمان آسم و میگرن
  • کاهش کلسترول
  • افزایش سیستم ایمنی
  • درمان بیماری های چشمی نظیر التهاب عنبیه یا قرنیه
  • درمان بیماری های پوستی
  • کمک به درمان بیماری ام اس و بیماری ایدز
  • درمان بیماری گواتر

حتما قبل از مصرف زهر از استریل بودن آن مطمئن شوید و در نهایت باید شاکر خدایی بود که حتی در زهر این موجود خارق العاده برای ما انسان ها، شفا قرار داد.

نظر خود را در رابطه با این مقاله برای ما بنویسید:
نظرات کاربران:
فهرست