همانطور که میدانید چند نوع شکر مختلف در بازار وجود دارد و هر کدام از این شکرها دارای ویژگی های مختلفی هستند.ما در این مقاله از فروشگاه ارگانیک فردوس قصد داریم ببینیم شکر قهوه ای چیست و به سراغ ویژگی های آن برویم در ادامه همراه ما باشید
شکر قهوه ای:
شکر قهوه ای که با نام شکر سرخ هم شناخته میشود قند نیشکر است. رنگ قهوهای متفاوت آن به علت وجود ملاس (شیره قند) در این نوع شکر می باشد. هنگام پالایش قند نیشکر، دو محصول قند و شیره قند به دست می آید.
شکر قهوه ای شکر نیمه پالایش شده است که از اضافه کردن ملاس به کریستال های شکر سفید به دست می آید و اثر شیره قند همچنان در آن وجود دارد و به رنگ سرخ در می آید. ملاس حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم و کربوهیدرات میباشد.
احتمالاً این سوال برایتان پیش آمده است که شکر قهوه ای چه فرقی با شکر سفید دارد؟
تفاوت شکر قهوه ای با شکر سفید:
تفاوت شکر قهوه ای با شکر سفید در چند مورد زیر خلاصه می شود که در ادامه اشاره خواهیم کرد:
1- طعم مطلوب تر شکر قهوه ای:
اگرچه شکر قهوه ای نسبتاً دیرتر از شکر سفید در مواد غذایی حل میشود اما همچنان شکر قهوه ای انتخاب خیلی از شیرینی پزی و قنادی هاست به این علت که شکر قهوه ای طعم قویتری از شکر سفید دارد و باعث ایجاد طرح کاراملی و دلپذیری در شیرینی جات می شود.
2- ارگانیک و طبیعی بودن:
همانطور که قبل تر اشاره شد شکر قهوه ای به صورت نیمه پالایش شده به دست میآید اما شکر سفید در مراحل بعدی با افزودنی های صنعتی مثل فسفریک اسید، کربن اکتیو و کلسیم هیدروکسید غنی میشود. در نتیجه شکر قهوه ای طبیعی تر است.
3- مفیدتر بودن:
برای به دست آوردن شکر سفید تولیدکنندگان باید تمامی ملاس را از شکر جدا کنند درصورتی که با جدا شدن شیره قند از شکر کلسیم، منیزیم، آهن و.. هم در آن از بین می رود.
4- تفاوت ساختاری:
شکر قهوهای کمی مرطوب تر و سفت تر از شکر سفید است که علت آن هم وجود ملاس در شکر قهوه ای می باشد
انواع شکر قهوه ای:
بر خلاف شکر سفید شکر قهوهای با توجه به مقدار ملاس موجود در ترکیبات آن از انواع بیشتری برخوردار است. به طور کلی هرچه رنگ شکر قهوه ای تیره تر باشد ملاس موجود در آن بیشتر است. از انواع شکر قهوه ای می توان از شکر روان، توربینادو و مسکوادو و.. نام برد.
حال که به شکر قهوه ای و انواع آن آشنا شدیم میتوانیم ببینیم خواص شکر قهوه ای چیست
خواص شکر قهوه ای:
خواص بیشمار شکر قهوهای باعث شده امروزه مصرف شکر قهوهای با استقبال بسیاری از افراد روبرو شود و افراد دارای رژیمهای غذایی خاص ممکن است شکر قهوه ای را جایگزین شکر سفید کند. در ادامه این مطلب از فروشگاه ارگانیک فردوس شما را با خواص شکر قهوه ای آشنا می کنیم:
1- انرژی بخش
احتمالاً بسیار شنیده است که باید هنگام افت فشار یا ضعف بدن آب قند بخورید و علت آن هم بالا بردن سطح انرژی پس از مصرف مواد قندی و شکر است. شکر قهوه ای به علت دارا بودن کربوهیدرات و شیرینی بیشتر و میزان مواد معدنی بالاتر می تواند انتخاب مناسب تری باشد.
2- درمان انقباضات رحمی
بسیاری از خانمها تا به حال دردهای دوره ای ناشی از انقباضات ناگهانی عضلات شکم و رحم را تجربه کرده اند. مصرف دمنوش هایی که با شکر قهوه ای ترکیب می شوند می توانند تا حد زیادی در کاهش انقباضات موثر باشد.
3- از بین بردن گلو درد
در طب سنتی برای درمان گلودرد استفاده از شکر قهوه ای توصیه شده است. زیرا خلط آور است و باعث درمان سرماخوردگی میشود برای این کار کافیست شکر قهوه ای و پودر زنجبیل را به یک لیوان آب در حال جوشیدن اضافه کنید بعد از آنکه غلیظ شد دمنوش به دست آمده را روزی ۲ بار هر ۸ ساعت نوش جان کنید.
4-هضم راحت تر غذا نسبت به شکر سفید
افرادی که پس از مصرف شیرینی ها دچار نفخ شکم می شوند می توانند با جایگزین کردن شکر قهوه ای به جای شکر سفید تاحدی مشکلشان را رفع کند.
5-تهیه اسکراب های طبیعی پوست
شکر قهوه ای یک انتخاب عالی برای تهیه اسکراب های خانگی و ماساژ و لایه برداری پوست می باشد. برای تهیه یک اسکراب فوقالعاده کافیست مقداری روغن زیتون یا نارگیل را با مقداری از شکر قهوهای ترکیب کنید تا شکر به قوام برسد و به صورت اسکراب در بیاید سپس آن را روی پوست به صورت دورانی ماساژ دهید بهتر است بعد از اسکراب از تونر و مرطوب کننده مناسب پوستتان استفاده کنید.
6- لایه بردار قوی
اگر در نواحی آرنج دست ها یا زانوهای تان احساس زبری و ضمختی میکنید یا دچار ترک کف پا شده اید می توانید از شکر قهوه ای برای لایه برداری و نرم شدن پوست تان استفاده کنید.
برای تهیه یک لایه بردار قوی با قیمت مناسب کافیست نصف فنجان شکر قهوه ای و ۱/۲ فنجان پودر قهوه را با هم ترکیب کنید سپس روغن نارگیل را به ترکیب اضافه کنید تا زمانی که مواد به قوام لازم برسند و خیلی سفت و شل نباشد.بهتر است در حمام که پوست بدن در اثر رطوبت نرم تر شده است از این لایه بردار استفاده کنید.
روش مصرف لایه بردار :
مقداری از مواد را روی نواحی مورد نظر بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه به صورت دورانی به آرامی ماساژ دهید می توانید هفته ای دو بار از این لایه بردار استفاده کنید پس از استحمام با روغن بدن قسمتهایی که لایه برداری شده اند را به آرامی روغن مالی کنید تا نرم و لطیف شوند.
همانطور که مشاهده کردید شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید خواص بیشتری دارد اما در کنار این خواص نباید به مضررات این شکر توجهی نکنیم
مضرات استفاده از شکر قهوه ای:
تمامی مواردی که ذکر شد از فواید شکر قهوه ای بوده است اما باید در نظر داشت که شکر در هر صورت حاوی مقدار زیادی کالری است و برای افراد دارای دیابت و قند خون مشکلساز می باشد شکر قهوه ای شاید مقداری از شکر سفید مواد معدنی و ملاس بیشتری داشته باشد اما در هر صورت مصرف آن باید کنترل شده باشد
در این مقاله سعی کردیم بفهمیم شکر قهوه ای چیست و چه خواصی دارد. شما میتوانید با کیفیت ترین شکر قهوه ای را از فروشگاه ارگانیک فردوس خریداری کنید