خواص استویا
خواص استویا

اگر دیابت دارید یا نگران استفاده از قندهای فرآوری‌شده هستید باید به سراغ استویا بروید. استویا بهترین جایگزین برای قند های فرآوری شده است. ما در فروشگاه ارگانیک فردوس تصمیم داریم بدانیم خواص استویا چیست و چرا باید آن را جایگزین قند و شکر کنیم.

 استویا چیست؟

استویا که به آن شیرین برگ نیز گفته می شود، گیاهی است به طول نهایت یک متر و عمر حدود ۴ الی ۵ سال که برگ‌های شیرینی دارد و برای اولین بار در آمریکای جنوبی کشت شده است. این گیاه در مناطق گرم می روید و سرما باعث از بین رفتن آن می‌شود. به دلیل برگهای شیرین این گیاه به آن برگ عسلی Honey Leaf نیز گفته می‌شود.

استویا - خواص استویا

کشت استویا

همان طور که اشاره کردیم استویا به صورت خودرو در نواحی شمالی آمریکای جنوبی در کشورهایی مثل پاراگوئه و برزیل می روید. ژاپن اولین کشوری بود که متوجه شد خواص استویا چیست و از آن استفاده کرد. پس از ژاپن کشورهای زیادی مثل تایوان، چین، تایلند و حتی آمریکا و کانادا شروع به کشت این گیاه شیرین کردند و از آن در مصارف مختلفی بهره بردند.

با توجه به اینکه شیرین بیان نیاز به گرما برای رشد دارد، معمولاً به صورت عادی نمی توان در سرتاسر ایران آن را کشت کرد اما مناطق جنوبی ایران به علت دمای بالای هوا قابلیت کشت آن را دارند. همچنین در سایر مناطق امکان کشت این گیاه در گلخانه ها وجود دارد.

 ویژگی‌های استویا

 استویا یک شیرین کننده فوق‌العاده است و جایگزین بسیار مناسبی برای قند است. استویا هیچگونه کالری ای ندارد و برای همین موارد مصرف آن بسیار گسترده است. قندی که از این گیاه به دست می‌آید ۳۰۰ برابر از نیشکر و چغندر قند شیرین‌تر است و میزان قند موجود در آن ۱۰۰ برابر از آن ها بیشتر است.

استویا علاوه بر بهتر بودن از قند عادی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل آسپارتام نیز بسیار بهتر است و علت آن نیز این است که استویا (شیرین برگ) جذب کمتری در بدن دارد برای همین می‌تواند قندخون و فشارخون را کنترل کند.

استویا -خواص استویا

 کاربرد استویا

با توجه به اینکه استویا هیچ کالری و کربوهیدراتی به غذا اضافه نمی کند می تواند در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال از استویا در مواد غذایی ای مثل آب نبات ها، سوهان و نوشابه های رژیمی استفاده می شود و به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در این مواد غذایی حضور دارد.

 ارزش غذایی و طبع استویا

طبع استویا گرم و خشک است. استویا سرشار از کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم است ویتامین های A و B موجود در آن بسیار برای بدن مفید و ضروری هستند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های زیادی در آن وجود دارد.

 انواع مصرف استویا

با توجه به افزایش میزان مصرف شیرین برگ استویا , اصلاحات ژنتیکی و تغییراتی نیز در این گیاه به وجود آمد. امروزه استویا به ۳ شکل قابل استفاده است :

– برگ استویا: برگ های استویا مستقیماً از گیاه استویا چیده می شود و ۳۰ برابر از شکر شیرین تر هستند.

–  عصاره استویا: این عصاره از برگهای استویا به دست می آید و به علت غلظتی که دارد تا ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است.

–  استویای ژنتیکی: این نوع استویا به صورت ژنتیکی اصلاح شده و به صورت پودر عرضه می‌شود شیرینیا آن ۴۰۰ برابر بیشتر از قند و شکر است.

استویا-خواص استویا

 خواص استویا

نبود کالری و کربوهیدرات در استویا باعث شده انتخاب مناسبی برای مصرف می باشد. که در ادامه به مهمترین خواص استویا اشاره می کنیم.

1- کاهش وزن و تناسب اندام

طبق تحقیقات مصرف استویا حداقل یک ساعت قبل از غذا باعث کاهش اشتها و همچنین کاهش وزن می شود.

2-شادابی پوست

آنتی اکسیدان های موجود در استویا باعث رفع چین و چروک موجود بر روی پوست می‌شود.

 3-تنظیم فشار خون

استویا باعث دفع سدیم و همچنین افزایش میزان ادرار باعث تنظیم فشار خون میشود.

4-ترک دخانیات

ویتامین C موجود در استویا می‌تواند به مقدار قابل توجهی نیکوتین را دفع کند.

5-سم زدایی کبد

استویا می تواند به درمان کبد چرب کمک کند و مواد سمی را از کبد دفع کند.

استویا-خواص استویا

6-کاهش پوسیدگی دندان

استویا باعث کاهش باکتری های موجود در دهان می شود و با این کار مانع از پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

7-بهبود دیابت و قند خون

کنترل قند خون یکی از مهمترین کارهایی است که استویا می‌تواند انجام دهد.

8-جلوگیری از پوکی استخوان

است یا می‌تواند متابولیسم کلسیم را افزایش دهد و با این کار به افزایش تراکم استخوان ها کمک کند.

عوارض مصرف استویا

تاکنون عوارض خاصی از مصرف استویا گزارش نشده است. مصرف به اندازه استویا هیچ مشکلی برای بدن به وجود نمی آورد. میزان مصرف استویا برای هر یک کیلوگرم از بدن ۳ الی ۴ میلی گرم است و نباید بیشتر از آن مصرف شود.

 مصرف استویا (شیرین برگ)

متداولترین راه مصرف  استویا ریختن آن در چایی است. شما می توانید مقداری از برگ آن را خرد کنید و به‌عنوان یک شیرین کننده در چای یا نوشیدنی خود بریزید. برای استفاده از استویا در کیک یا شیرینی می توانید میزان مناسبی از آن را پودر کنید و هنگام پخت کیک شیرینی خود اضافه کنید.

استویا - خواص استویا

ما در این مقاله در مورد استویا صحبت کردیم و فهمیدیم خواص استویا چیست و چه کاربردی دارد. دقت کنید همواره از نوع ارگانیک استویا مصرف کنید تا ضرری برای بدن شما نداشته باشد شما می توانید استویا را با بهترین کیفیت از فروشگاه ارگانیک فردوس خریداری کنید

نظر خود را در رابطه با این مقاله برای ما بنویسید:
فهرست