جلوگیری از کبد چرب با تغییر روش زندگی امکان پذیر است. بخش عمده ای از سلامتی بدن ما مربوط به تغذیه است. بنابراین مواد غذایی که مصرف می کنید و خواص و مضرات آن بسیار حائز اهمیت است.
از آنجایی که تنها راه درمان کبد چرب در موارد پیشرفته پیوند کبد است بهتر است قبل از دچار شدن به آن پیشگیری انجام دهیم. برای همین تصمیم گرفتیم در این مقاله از فروشگاه ارگانیک فردوس در مورد راه های جلوگیری از کبد چرب با مصرف انواع مواد غذایی صحبت کنیم.
قبل از بررسی مواد غذایی موثر در جلوگیری از کبد چرب باید مقداری در مورد کبد چرب بدانیم.
بیماری کبد چرب
همانطور که میدانید ، کبد یکی از مهمترین اندام های بدن است که کارهای بسیار مهمی در بدن انجام می دهد. از جمله وظایف کبد می توانیم به این موارد اشاره کنیم : ساخت پروتئین ، ساخت آنزیم ، ذخیره آهن ، تنظیم قندخون و تنظیم میزان ترشح انسولین
بنابراین با توجه به اهمیت بسیار بالای وظایف این اندام ، در صورتی که کبد آسیب ببیند ، خسارات جبران ناپذیری به سلامتی انسان وارد می شود. بهترین کار برای مراقبت از کبد تغییر برنامه غذایی است
کبد چرب بیماری است که در آن حجم بالای چربی در کبد تجمع پیدا میکند. در حالت طبیعی مقداری چربی در کبد وجود دارد اما هنگام بیماری کبد چرب این مقدار افزایش پیدا میکند و باعث ایجاد اختلال در فعالیت کبد می شود
انواع کبد چرب
در حالت کلی می توانیم بگوییم دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد
الف. کبد چرب غیر الکلی
در این نوع کبد چرب بدن نمی تواند چربی ها را تجزیه کند و باعث می شود حجم چربی موجود در کبد افزایش پیدا کند.
ب.کبد چرب الکلی
مصرف نوشیدنی های الکلی باعث ایجاد اختلال در فرایند تجزیه چربی کبد میشود و میتواند باعث ایجاد بیماری کبد چرب شود.
علائم کبد چرب
نمیتوان علائم خاصی برای کبد چرب بیان کرد و تشخیص نهایی با پزشک است اما از علائمی که در اکثر کسانی که کبد چرب دارند رایج است می توان به موارد زیر اشاره کرد :
حالت تهوع ، استفراغ ، درد در نواحی شکمی ، کاهش اشتها ، تغییر رنگ پوست و بی حالی
آیا کبد چرب درمان دارد؟
خوشبختانه کبد چرب اگر بسیار پیشرفت نکند با تغییر سبک زندگی و تغییر تغذیه و کاهش نوشیدنی های الکلی و کاهش وزن قابل درمان است
حال که با کبد چرب و انواع آن و راههای درمان آن آشنا شدیم میتوانیم به سراغ مواد غذایی ای که از چرب شدن کبد جلوگیری می کند برویم
جلوگیری از کبد چرب با مواد غذایی
مواد غذایی بسیار میتواند بر روی کبد تاثیر بگذارد. یک تغذیه درست برای جلوگیری از کبد چرب شامل میوه، سبزیجات، مواد غذایی با فیبر بالا مثل حبوبات و غلات و نوشیدنی های بدون الکل است. در ادامه به ۱۲ ماده غذایی فوق العاده برای جلوگیری از کبد چرب اشاره می کنیم.
1- چای سبز برای کاهش جذب چربی
تحقیقات نشان میدهد که چای سبز می تواند در جذب چربی تداخل ایجاد کند، البته نتایج این آموزش هنوز قطعی نیست اما محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا چای سبز می تواند ذخیره چربی در کبد را کاهش دهد و عملکرد کبد را بهبود ببخشد یا نه.
2- سیر و کمک آن به کاهش وزن
سیر نه تنها به غذا طعم می بخشد ، بلکه مطالعات نشان می دهد که سیر می تواند به کاهش وزن بدن و چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.
3- روغن زیتون برای کنترل وزن
این روغن سالم سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم کبد و کنترل وزن کمک می کند.
4- دانه های آفتابگردان برای آنتی اکسیدان
این دانه ها سرشار از ویتامین E هستند، همچنین آنتی اکسیدان های موجود در آن که ممکن است از کبد در برابر آسیب های بعدی محافظت کنند.
5- شیر و لبنیات کم چرب برای محافظت در برابر آسیب ها
لبنیاتی مثل آب پنیر سرشار از پروتئین هستند . این پروتئین ها از کبد در برابر آسیب بیشتر محافظت کند.
6- آووکادو برای کمک به محافظت از کبد
تحقیقات نشان می دهد که آووکادو ممکن است آسیب های کبدی را کند کند. آووکادوها به دلیل اینکه غنی از فیبر هستند، می توانند به کنترل وزن نیز کمک کند.
7- گردو برای بهبود عملکرد کبد
مغز گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. تحقیقات نشان می دهد مصرف گردو به دلیل حجم بالای امگا 3 موجود در آن ، باعث بهبود عملکرد کبد میشود.
8- جو دوسر برای تأمین انرژی بدن
همان طور که در مقاله جو دوسر چیست؟ به آن اشاره کردیم کربوهیدرات های موجود در غلاتی مانند جو دوسر به بدن شما انرژی می دهد. همچنین فیبر موجود در آن باعث کاهش اشتها و کاهش وزن میشود.
9- ماهی برای کنترل سطح چربی
ماهی های چرب مانند سالمون ، ساردین ، ماهی تن و ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 می تواند به بهبود سطح چربی کبد کمک کند و باعث کاهش التهابات روده شود
10- توفو (پنیر سویا) برای کاهش تجمع چربی
پروتئین سویا ، که در غذاهایی مانند توفو وجود دارد ، ممکن است تجمع چربی در کبد را کاهش دهد. به علاوه ، توفو چربی کمی و پروتئین زیادی دارد که میتواند بسیار برای بدن مفید باشد.
11- سبزیجات برای جلوگیری از تجمع چربی ها
سبزیجاتی مثل کلم بروکلی به جلوگیری از تجمع چربی در کبد کمک می کند. خوردن سبزیجاتی مانند اسفناج ، کلم بروکسل و کلم پیچ نیز می تواند به کاهش وزن کمک کند.
12- قهوه برای کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبد
کافئین میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد را در افرادی که در معرض بیماری های کبدی هستند کاهش می دهد.
در این مقاله در مورد راه های جلوگیری از کبد چرب صحبت کردیم و متوجه شدیم با مصرف چه مواد غذاییای میتوانیم از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری کنیم. شما میتوانید بهترین موادغذایی ارگانیک را از فروشگاه ارگانیک فردوس خریداری کنید و با مصرف آن کبدی سالم تر داشته باشید.