نمک صورتی
نمک صورتی

شاید برای شما هم سوال باشد که نمک صورتی چیست؟ این نمک خوشرنگ یکی از انواع نمک های موجود در بازار است. ما قصد داریم در این مقاله از فروشگاه ارگانیک فردوس ببینیم نمک صورتی چیست و چه تفاوتی با سایر نمک ها دارد. در ادامه همراه ما باشید

نمک صورتی:

نمک صورتی که با نام های  نمک هیمالیا  یا نمک پنجاب شناخته می‌شود، نمکی طبیعی است که از معادن نمک اطراف شهر کهیوره در پاکستان استخراج می شود. به این علت که این معادن تنها در سلسله جبال هیمالیا وجود دارند، آن را نمک هیمالیا می نامند.

ظاهر غیر عادی این نمک به علت آن است که نور آفتاب به گذشت زمان این نمک را به صورت کریستال های منحصر به فرد در آورده است و رنگ‌صورتی آن به علت ترکیبات خاص آن میباشد.

نمک هیمالیا

مصارف نمک صورتی:

نمک صورتی مصارف زیادی دارد که در ادامه به آن ها اشاره میکتیم:

  1. از آن جایی که نمک صورتی از نظر ترکیبات شیمیایی شبیه نمک سفره یا همان نمک طعام است کاربرد اصلی این نمک برای مصارف خوراکی و طعم دار کردن غذاها و گوشت هاست و جایگزین نمک سفره به حساب می آید.
  2. نمک صورتی در ساخت کریستال های بزرگ تزئینی و لامپها و دکوری های نمکی قابل استفاده است که این لامپ های نمکی علاوه بر جنبه تزئینی و دکوری به علت این که حاوی مقدار زیادی یون منفی در ترکیبات خود هستند باعث پاکسازی هوا می شوند
  3. از نمک صورتی در ساخت انواع جاشمعی مجسمه های دکوری و غیره استفاده میکنند.

نمک صورتی در کنار کاربردهای زیاد خواص بیشماری نیز دارد که باعث شده طی سال های اخیر طرفداران بسیار زیادی در دنیا پیدا کند و از آنجایی که از نمک های کمیاب به شمار می رود خواهان زیادی دارد.

خواص نمک صورتی:

نمک صورتی هیمالیا به علت دارا بودن مقادیر زیاد مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم و غیره که ۸۴ درصد از ترکیبات آن را تشکیل می دهند بسیار برای سلامتی مفید است که در ادامه به معرفی این خواص بی نظیر خواهیم پرداخت:

1- سدیم کمتر

طبق تحقیقات، میزان سدیم کلرید در نمک صورتی حدوداً برابر با نمک  طعام است.  از آنجایی که نمک صورتی هیمالیا شورتر از نمک طعام می‌باشد، در نتیجه میزان کمتری از آن برای طبخ غذا مصرف می‌شود و بنابراین سدیم کمتری به بدن می رسد.

اگرچه وجود سدیم در بدن ضروری است اما مصرف بیش از حد سدیم می تواند منجر به عوارضی نظیر فشار خون بالا، بروز ناراحتی های قلبی، افزایش خطر بروز سکته مغزی، پوکی استخوان وغیره شود در نتیجه بهتر است سدیم کمتری جذب بدن شود.

2- سم زدایی

مصرف نمک صورتی می تواند باعث دفع سموم بدن شود. نمک صورتی حاوی یون هایی با بار منفی است که پس از وارد شدن به بدن وارد سلول ها می شود و سموم را از آنها خارج می کند. همچنین اگر از لامپ های ساخته شده از کریستال های نمک صورتی استفاده می کنید باید بدانید که این کریستالها رطوبت هوا را جذب کرده و باعث پاکسازی و سم زدایی محیط اطراف، از آلاینده ها می شوند

3- جوانسازی پوست

حمام آب گرم با نمک صورتی می تواند تاثیر بسزایی در جوانسازی و شادابی پوست شما داشته باشد. پوستتان به آسانی مواد معدنی موجود در آب نمک را جذب کرده و شادابی و طراوت را برایتان به ارمغان می آورد.

به عنوان مثال پوست با جذب منیزیم موجود در نمک صورتی بافت نرم و لطیف پیدا می‌کند همچنین گوگرد باعث صاف شدن و روشن شدن رنگ پوست خواهد شد.

4- تنظیم PH بدن

مصرف آب نمک با نمک صورتی یک تنظیم کننده ی قوی PH می باشد.همانطور که می دانید به هم خوردن PH بدن باعث بروز مشکلاتی نظیر  ضعف عملکرد سیستم ایمنی، بی خوابی، بد هضمی،ایجاد استرس و اضطراب وغیره میشود.

برای تهیه آب نمک صورتی، کافیست نمک صورتی را در کوزه بریزید و سپس کوزه را پر از آب کنید. به مدت ۱۲ ساعت صبر کنید و اگر مقداری از دانه‌های نمک کف ظرف ماند و باقی نمک در آب حل شد یعنی آب از نمک اشباع شده است. می‌توانید روزانه مقداری از آب نمک صورتی را میل کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

5- بهبود مشکلات تنفسی

برای درمان مشکلات تنفسی و نارسایی های ریوی، نمک درمانی با نمک صورتی روش مفیدی است.

روش درمان به این صورت است که افراد دارای مشکل تنفسی هوای شور استنشاق می کنند. نمک وارد دستگاه تنفس ایشان می شود این ذرات در جریان دستگاه تنفسی با خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی خود ریه‌ها و سینوسها را تمیز می کنند.

6.تقویت استخوان ها

نمک صورتی حاوی مقداری کلسیم و پتاسیم می‌باشد که در تقویت استخوان ها نقش بسزایی دارد.

7.تعادل مایعات بدن

یکی از خواص سدیم حفظ تعادل مایعات در بدن می باشد و از کمبود آب بدن جلوگیری می کند البته همانطور که قبلا اشاره شد میزان سدیم در نمک طعام با میزان سدیم در نمک صورتی چندان تفاوتی ندارد.

8.کمک به هضم غذا

همان طور که می دانید روند هضم غذا از دهان آغاز می‌شود. خوردن نمک صورتی هیمالیا باعث فعال شدن غدد بزاقی و آزاد شدن آمیلاز شده و باعث هضم غذا میشود.

در کنار خواصی که به آن ها اشاره کردیم مصرف بیش از حد از این نمک ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم:

نمک صورتی-نمک هیمالیا

مضرات از نمک صورتی:

اگر چه بسیاری، نمک صورتی را نسبت به نمک طعام برتر می دانند اما باید در نظر داشت که در هر صورت نمک به علت دارا بودن مقدار زیادی سدیم می تواند در صورت مصرف زیاد خطرناک باشد.

از آنجایی که نمک طعام یا به اصطلاح نمک سفره به صورت یددار تولید می‌شود و نمک صورتی یک نمک طبیعی و بدون هیچگونه مواد افزودنی است میزان ید کمتری دارد. کمبود ید در بدن می تواند منجر به بروز مشکلاتی مثل افزایش وزن و بزرگ شدن غده تیروئید شود.

شما برای اینکه از خواص بی نظیر نمک صورتی بهره مند شوید می توانید آن را شکل طعم دهنده غذا، ادویه و یا به صورت آب نمک و.. استفاده کنید. همچنین شما میتوانید نمک صورتی را با بالاترین کیفیت از فروشگاه ارگانیک فردوس خریداری کنید و از طعم آن در غذاهای خود لذت ببرید

نظر خود را در رابطه با این مقاله برای ما بنویسید:
فهرست