اسکراب خانگی بدن چه کمکی به بهبود پوستتان می کند؟ هر چند اسکراب ها در گذشته مورد بی توجهی و کم لطفی قرار گرفته اند، اما امروزه با افزایش فشار و استرس، تغذیه نامناسب و غیره، سبک زندگی افراد تغییر کرده است و این باعث شده است که سلامت پوست بسیاری از افراد به خطر بیفتد و همه این عوامل منجر به استقبال مردم از محصولات مراقبتی و بهداشتی مثل انواع اسکراب ها شده است.
همچنین با شیوع بیماری همه گیر کرونا در سال ۲۰۲۰ افکار افراد بیش از پیش به سمت بهداشت و مراقبت سوق داده شد و ترندهای آرایشی روز دنیا به سمت میکاپ های نچرال و ملایم رفت. اگر به مجلات زیبای روز نگاهی بیندازید با چهره هایی که تمرکزشان روی پوست شفاف و شاداب است مواجه میشوید ما دراین مقاله از فروشگاه ارگانیک فردوس قصد داریم شما را با فواید اسکراب خانگی بدن و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم.
اسکراب خانگی بدن
شاید کلمه اسکراب برایتان ناشناخته باشد اما مطمئنا تا به حال نام ماسک های لایه بردار به گوشتان خورده است. اسکراب ها همان لایه بردار هایی هستند که میتوانند به صورت ژل یا کرم تولید شوند و غالباً حاوی ترکیباتی مثل آنتی سپتیک و سالیسیلیک اسید هستند.
برای استفاده از اسکراب ها حتما نیاز نیست آن ها را خریداری کنید ، به راحتی میتوانید برای خود اسکراب خانگی بدن درست کنید و از آن استفاده کنید. اسکراب های خانگی بدن دارای ذرات و ریزدانه های فعال می باشند که باعث می شود لایه برداری موثر و نتیجه بخش باشد.
اسکراب ها سلول های مرده پوست را ازبین برده ، آلودگی ها را از منافذ پوست پاک میکند و با از بین بردن سلولهای قدیمی پوست کمک می کند تا سلول های جوان و تازه جایگزین سلولهای مرده شوند.
فواید استفاده از اسکراب
به طور کلی پوست همه افراد اعم از مرد و زن در معرض آلودگیهای محیطی قرار دارد اما خانم ها با انجام آرایش صورت بیشتر در خطر بروز مشکلات پوستی هستند. پوست بدن همواره در حال جایگزین کردن سلول های جدید با سلول های قدیمی است. اگر سلول های قدیمی از سطح پوست زدوده نشوند شادابی پوست به مرور کاهش می یابد.
لایه برداری پوست با استفاده از اسکراب خانگی بدن باعث میشود لایه های مرده پوست جدا شود. اگر منافذ پوست با مواد آرایشی و آلودگی و گرد و غبار یا بافت چربی پوشیده شود هر چقدر هم از محصولات بهداشتی استفاده کنید نتیجه بخش نخواهد بود چون محصولات به عمق پوست نفوذ نمی کند در این مواقع لازم است با اسکراب کردن شرایط لازم را برای سلامت پوستتان فراهم کنید.
همچنین اسکراب کردن باعث از بین رفتن چربی اضافه پوست می شود.همان طور که می دانید پوست های چرب بیشتر آلودگی را جذب می کند و به علت برق افتادن پوست ظاهر مناسبی به چهره افراد نمی دهند ، افراد دارای پوست چرب بهتر از هفته دو بار از اسکراب خانگی بدن استفاده کنند.
انواع اسکراب خانگی بدن
همانطور که میدانید انواع متفاوتی از پوست وجود دارد لازم است برای انتخاب روش مناسب مراقبت از پوست ، تشخیص درستی از نوع پوستتان داشته باشید. برا همین قبل از بررسی انواع اسکراب خانگی شما را با راه شناسایی نوع پوستتان آشنا میکنیم
روشهای تشخیص نوع پوست
پوست ها به ۴ نوع خشک ، چرب ، مختلط و حساس تقسیم میشوند.برای تشخیص نوع پوستتان به ترتیب زیر عمل کنید :
ابتدا پوست صورت تان را با شوینده مناسب به خوبی تمیز کنید. سپس بعد از گذشت ۱ ساعت بدون اینکه از هیچ کرمی استفاده کرده باشید ، یک تکه دستمال کاغذی بردارید. دستمال را یک لایه کنید و به آرامی روی قسمت های مختلف پوستتان فشار دهید
– اگر فقط در قسمت هایی از پوست دستمال مقداری چرب شد به این معناست که شما دارای پوست مختلط هستید.
– اگر در همه قسمت ها پوستتان قدری براق شد ودستمال از همه ی نقاط پوست مقداری چربی جذب کرد شما دارای پوست چرب هستید.
– اما اگر دستمال چربی ای جذب نکرد و در پوستتان احساس کشیدگی و پوسته شدن داشتید به این معناست که نوع پوستتان خشک است.
– برای تشخیص پوست های حساس کافی است به علائم دقت کنید. پوست حساس غالباً دچار اگزما شده و با گرمی و سردی هوا دچار مشکلاتی مثل خشکی و ترک خوردگی میشود.
حال پس از اینکه نوع پوست خود را شناختید توجه کنید که همیشه اسکراب مناسب پوست خود را تهیه و استفاده کنید چرا که :
- پوست های مختلف واکنش های متفاوتی به اسکراب کردن می دهند.
- دفعات استفاده از اسکراب به جنس پوست بستگی دارد به طور مثال پوست های چرب باید بیشتر از پوست های خشک لایه برداری کنند در حالی که پوست های خشک اگر به دفعات زیاد اسکراب شوند دچار التهاب و اگزما می شود.
چگونه اسکراب کنیم؟
برای انجام اسکراب پوست کافی است قبل از اقدام ، پوستتان را از مواد آرایشی بهخوبی پاک کرده و با شوینده مناسب تان صورت تان را تمیز کنید. سپس دست تان را به خوبی بشویید ، چون ممکن است هنگام ماساژ صورت آلودگیها از دستتان به پوست صورت منتقل شود و باعث پخش شدن آلودگی روی سطح پوستتان شود.
بعد از شستشو مقداری از ژل یا کرم خود را روی دستتان بریزید و با انگشتانتان به آرامی به صورت دورانی پوست را ماساژ دهید.(احتیاج به اعمال فشار نیست). دقت کنید که لازم نیست حتما برای لایهبرداری از بِراش استفاده کنید زیرا ذرات ریز درون اسکراب کار براش را خواهند کرد. اغلب افراد در قسمت T-Zone صورت، چربی بیشتری دارند می توانید در این قسمت مقدار فشار را بیشتر کنید تا لایه برداری موثرتر باشد.
بعد از چند دقیقه ماساژ صورت تان را به خوبی بشویید و حتماً برای خشک کردن پوستتان از حوله نرم استفاده کنید. چون بعد از لایه برداری پوست حساس می شود و احتیاج به مراقبت بیشتری دارد.
نکات مهم هنگام اسکراب خانگی بدن
با رعایت چند نکته ساده میتوانید از اسکراب نتیجه بهتری بگیرید ، در ادامه به این نکات اشاره میکنیم:
1- دفعات استفاده از اسکراب به نوع پوست و نوع اسکراب بستگی دارد. اگر در انجام اسکراب زیادهروی شود میتواند باعث باز شدن منافذ پوست ایجاد خراش روی سطح پوست و اگزما شود. افراد با پوست خشک می توانند هفته ای یکبار و افراد با پوست چرب هفته ای دوبار از اسکراب خانگی بدن استفاده کنند
2- اگر دارای آکنه ، جوش های ملتهب و فعال هستید از اسکراب استفاده نکنید. چون ممکن است با پخش شدن باکتری ها باعث انتقال جوش ها به سایر نقاط پوست و یا التهاب جوش شوید
3- بعد از لایه برداری صورت از مرطوب کننده استفاده کنید. زیرا ممکن است پوستتان بعد از اسکراب خشک شود
4- از اسکراب های عطری یا اسکراب های دارای مواد شیمیایی استفاده نکنید. توصیه می کنیم از اسکراب های طبیعی ، گیاهی یا خانگی استفاده کنید
5- هنگام شست و شو و انجام لایه برداری مواظب باشید که مواد اسکراب وارد چشمتان نشود. توجه داشته باشید که پوست اطراف چشم بسیار حساس است و احتیاج به اسکراب ندارد
6- بعد از انجام کارهایی مثل بخور گرفتن و تخلیه جوش و شیو صورت و … اقدام به لایه برداری نکنید. زیرا پوست دراین مواقع دارای منافذ بازتری است و اسکراب میتواند به پوست آسیب برساند.
در این مقاله در مورد اسکراب خانگی بدن ، انواع ، فواید و نحوه استفاده از آن صحبت کردیم . اسکراب ها در زندگی امروزی اهمیت زیادی دارند زیرا باعث میشوند پوست بدن ما همیشه شادابی خود را حفظ کند.به شما هم پیشنهاد میکنیم حتما از اسکراب های مناسب پوستتان استفاده کنید و با اینکار پوستی شاداب را به خودتان هدیه بدهید. آیا شما از اسکراب ها برای مراقبت از پوستتان استفاده میکنید؟